About us


2d7206fa f383 4998 bd63 0eb8ccf109a8

 • SPHA

 • SPHA; Swedish Paint Horse Association

  SPHA bildades i november 1990 och har som målsättning att främja intresset för American Paint Horse i Sverige. SPHA är en godkänd "affiliate" till moderföreningen American Paint Horse Association, APHA i USA och är också direkt underställd APHA:s regelverk.APHA är registerförande moderförening för alla Painthästar "World Wide" och har en fantastisk databas med all tänkbar information om registerade Painthästar i världen, www.apha.com

  SPHA är registerförande förening för Painthästar i Sverige och är medlem i SAAHR, Svenska Avelsorganisationen för Amerikanska Häst Raser. SAAHR har deligerat passutfärdandet till SPHA och det är registrator Lill-Lise Nyberg som tillverkar och administerar pass till Amerikanska Painthästar.

  Idag finns det ca 1.150 svenskägda Painthästar och SPHA har ett årligt medlemsantal på mellan 150-200 st, naturligtvis hoppas vi på ett ökat medlemsantal i SPHA under 2013.

  SPHA arrangerar också tävlingar, clinics och ungdomsaktiviteter som kan vara till nytta och nöje för föreningens medlemmar samt stimulera Painthästens utveckling i Sverige.

  Har du som medlem förslag eller önskningar om aktiviteter, så blir vi styrelsen tacksamma
  om du hör av dig till någon av oss och berättar om dina förslag.
  SPHA:s styrelse arbetar för föreningens medlemmar och gör allt för att förvekliga och överväga trevliga och genomtänkta idéer.

 •  http://www.spha.se
 •  hanna@spha.se
 •  0703644970